Spring til indhold

Avnbøl-Ullerup Landsbylaug

- Dit lokale talerør

Hvordan er livet i landsbyen om ti år?

HVAD NU? JV arrangerer et borgermøde om Avnbøl-Ullerups fremtid. Landsbylauget, skolen og politikere giver deres bud. Mød frem tirsdag 28. juni på Bakkensbro Skole.

AVNBØL-ULLERUP: Det går sådan meget godt i Avnbøl-Ullerup. Der er et godt sammenhold, en velfungerende skole og børnehave, arbejdspladser, gode foreninger og en fin efterspørgsel på boliger i landsbyen.

Så selv om landsbyerne måske nogle steder er i krise, er det ikke den temperatur, man kan måle i Avnbøl-Ullerup lige nu. Det viser vores samtaler i de seneste ugers fokus på Avnbøl-Ullerup, hvor vi har talt med mange af indbyggerne i landsbyen. Vi har været på skolen, på gaderne, i haverne, talt med landsbylauget, talt med virksomhederne, foreninger, ildsjæle og mange andre. For den samstemmende melding er: Lige nu går det meget godt i landsbyen.

Konstant trussel

Men der er konstant en trussel om afvikling i landsbyerne. I Avnbøl-Ullerup har både skolen og brandværnet været nævnt som lukningstruede – og mange efterlyser en langsigtet strategi, så man kan bevarer det gode sammenhold og engagementet. Hvordan kan man sikre en tilflytning til landsbyen? Hvordan kan man flytte penge fra Perlegade i Sønderborg til Avnbøl-Ullerup? Hvordan skal Avnbøl-Ullerup udvikle sig, når motorvejen åbner?

Hvordan kan der sættes en positiv kurs frem mod 2021? Hvem skal gøre det? Hvem skal lægge hjernekraft, jernvilje og penge til?

De spørgsmål forsøger vi at finde svar på borgermødet tirsdag 28. juni på Bakkensbro Skole. JV har sat skolen, Avnbøl-Ullerup landsbylaug, formanden for landdistriktsudvalget og formanden for borger- og demokratiudvalget stævne, og vi arbejder også på en ekstern deltager.

Vi håber, at rigtigt mange borgere vil møde op for at blive klogere og for at give deres bud på, hvordan Avnbøl-Ullerup skal udvikle sig.

Velkommen til mødet

Del på Facebook

Følg os på Facebook på Avnbøl-Ullerup